»Kako kakovostno bo mleto meso, je odvisno od uporabljenih kosov mesa. Bolj kakovostni imajo manj vezivnega tkiva oziroma kolagena, ki daje mletemu mesu bolj grobo in slabše žvečljivo teksturo.«
»Sulfiti so bili uporabljeni pri pripravi mesnih pripravkov, to je mleto meso, ki je namenjeno za pleskavice in čevapčiče.«
»Še posebej pazljivi moramo biti pri živilih, kot so mleto meso, zvita pečenka, večji kosi mesa in perutnina.«
»Čeprav je vsebnost maščob v govejem mletem mesu zakonsko določena, je z zdravstvenega vidika pomembna predvsem vsebnost nasičenih maščob, ki jih želimo v prehrani omejevati.«
»Nekaj mora biti z njim narobe, da je cena lahko tako nizka, gotovo ne gre za kakovostno meso.«
»Podatek, da je v Sloveniji poraba mesa drobnice zgolj 0,88 kilograma na prebivalca, povprečna poraba vsega mesa pa 91 kilogramov, kaže na to, da je meso drobnice zapostavljeno v kulinariki in premalokrat uporabljeno na krožnikih v domači kuhinji. Zato želimo povezati zainteresirane lokalne deležnike s potencialnimi potrošniki.«
»Pa ne le potrošnikov, tudi slovenskih pridelovalcev, ki priredijo kakovostno meso, takšne afere negativno vplivajo tudi nanje.«
»V kakovost in zdravstveno neoporečnost mesa in mesnih izdelkov njenih proizvajalcev namreč popolnoma zaupa le 0,8 odstotka vprašanih.«
»V Sloveniji imamo odlične pogoje za pridelavo kakovostnih jabolk. Slovenska jabolka so z vidika kakovosti nadpovprečna, kar potrjujejo tudi meritve kakovosti.«
»Pri nadzoru ni bilo ugotovljenih nepravilnosti pri sledljivosti in označevanju mesa z oznako Izbrana kakovost, prodane količine so bile skladne s proizvedenimi.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju